STEREO AKT - zimmertheater tübingen:
EUROPEAN FREAKS
SZÍNHÁZI FÓKUSZCSOPORTOS KÍSÉRLET

Bemutató: 2019. MÁRCIUS 14., LÖWEN MOZI, TÜBINGEN, NÉMETORSZÁG
Műsoron: 2019. július 13. 22:00, Bánkitó fesztivál

Ha egy történész a jövőből a 2019-es események, cikkek, híradások alapján próbálná megítélni, hogy az EU milyen állapotban van, valószínűleg nem jósolna nagy jövőt a szövetségi rendszernek.

Az EU-ról szóló közbeszéd középpontjában az utóbbi években a válságok, konfliktusok és kilépési forgatókönyvek álltak, erősödnek az EU-szkeptikus hangok, a döntéshozatali folyamatokat pedig rövidtávú önös érdekek, és nem közös víziók határozzák meg.

Tényleg kiüresedett szlogenek halmaza az Európa-brand, vagy csak leszálló ágban van az EU PR-ja? És mi a teendő: kozmetikai beavatkozás, ráncfelvarrás; vagy újraélesztés a következő lépés? Mi történt az európai ideával?

E kérdés apropóján szervezett nemzetközi konferenciát a Zimmertheater Tübingen “European Freak’s Con” címmel, a STEREO AKT csapata pedig a konferencia élményanyagát, kérdésfelvetéseit és legérdekesebb dilemmáit felhasználva készít participatív előadást a helyszínen.

Az előadók “Eurohumanoidokat alakítanak, akik létezésének célja, hogy segítsék az európai közösséget és Európát egy jobb hellyé tegyék. Az Eurohumanoidok helyi polgárok részvételével egy fókuszcsoportos kutatást szerveznek, hogy adatokat gyűjtsenek az EU-hoz fűződő tudatos és tudatalatti viszonyaikról, politikai attitűdjeik mögötti érzelmi töltetről.

A nézők nem csak megfigyelői, hanem - mint a kutatás megrendelői - döntéseikkel és véleméynükkel maguk is aktív alakítóivá válnak a kutatásnak, választásaik kihatással vannak az Eurohumanoidokra és a fókuszcsoport résztvevőire is.

Szereplők: Borsos Luca, Göndör László, Julia Jakubowska, Vass Imre
Grafikus-animátor: Ásmány Zoltán

Zene: Bartha Márk
Díszlettervező: Stephan Potengowski
Jelmeztervező: Raissa Kankelfitz
Fények: Stefan Pfeffer

Produkciós asszisztens: Sophie Eckhardt, Ilja Mirsky, Tési Dóra
Dramaturg: Thury Gábor
Producer: Mayer Dániel, Christian Palmizi
Rendező: Boross Martin

képek a próbafolyamatról
Fotók: Ken Werner (http://www.kenwernerphoto.com)