Hamarosan

 PROMENADE: ALBUQUERQUE 2018. november Q-STAFF Theatre, Albuquerque, Új-Mexikó, Egyesült Államok

PROMENADE: ALBUQUERQUE
2018. november
Q-STAFF Theatre, Albuquerque, Új-Mexikó, Egyesült Államok

A Promenád busz ismét hosszú útra indul. Ezúttal Új-Mexikóban hozzuk létre a színházi buszos utazás immáron harmadik verzióját.

Boross Martin, Julia Jakubowska és Bartha Márk egy hónapot dolgozik az Albuquerque-i Q-Staff Theatre társulatával. A Breaking Bad c. sorozatból ismert utcákon halad majd a busz, fedélzetén a "sorsturistákkal", akik az ablakon keresztül figyelik a valóság díszletben játszódó történeteket. Állomásról-állomásra követjük az amerikai társulat színészeit, akik környezetükbe vegyülve hoznak létre olykor meghökkentő, olykor szellemes vagy kínos, de mindenesetben a valóságot megbolygató, poétikus jeleneteket, amiknek a hétköznapokban csak ritkán lehetünk szemtanúi. Ennek a busznak az utasai azonban mindig jókor vannak jó helyen...

A Promenád eredeti, budapesti változatát 57 alkalommal játszottuk, a legújabb változat bemutatójára november 8-án kerül sor.


 TISZTASÁGI FESTÉS  Hangjáték-rituálé 2019. Január 24.-27., Trafó Kortárs Művészetek Háza Apjuk halála után a sors újra egymás mellé sodor egy testvérpárt. Halotti torra kell felkészíteniük egykori otthonukat, ám nincs könnyű dolguk: nem csak a lakásban lévő áldatlan állapotokkal, hanem apjuk rájuk nehezedő emlékével is meg kell küzdeniük. Elég lehet egy nagytakarítás ahhoz, hogy elszámoljanak a múlttal, valamint egymáshoz és önmagukhoz fűződő viszonyukkal? Karl Ove Knausgard Halál - Harcom 1. című napló-regényének egy részlete inspirálta az előadást, amelynek akusztikus világát Bartha Márk zenei kompozíciói és dramatizált hangjáték jelenetek alkotják. A nézők fejhallgatón keresztül hallgatják a montázst, melyet egy 3D-s hangzásvilágot lehetővé tévő binaurális mikrofon tolmácsol. Szereplők: Göndör László, Szász Dániel Koncepció: Bartha Márk-Boross Martin-Thury Gábor  Látványtervező: Fekete Anna Technikai vezető: Jankó Mátyás Produkciós asszisztens: Tési Dóra Dramaturg: Kautzky-Dallos Máté Zene, hangdesign: Bartha Márk Rendező: Boross Martin

TISZTASÁGI FESTÉS
Hangjáték-rituálé
2019. Január 24.-27., Trafó Kortárs Művészetek Háza

Apjuk halála után a sors újra egymás mellé sodor egy testvérpárt. Halotti torra kell felkészíteniük egykori otthonukat, ám nincs könnyű dolguk: nem csak a lakásban lévő áldatlan állapotokkal, hanem apjuk rájuk nehezedő emlékével is meg kell küzdeniük. Elég lehet egy nagytakarítás ahhoz, hogy elszámoljanak a múlttal, valamint egymáshoz és önmagukhoz fűződő viszonyukkal?

Karl Ove Knausgard Halál - Harcom 1. című napló-regényének egy részlete inspirálta az előadást, amelynek akusztikus világát Bartha Márk zenei kompozíciói és dramatizált hangjáték jelenetek alkotják. A nézők fejhallgatón keresztül hallgatják a montázst, melyet egy 3D-s hangzásvilágot lehetővé tévő binaurális mikrofon tolmácsol.

Szereplők: Göndör László, Szász Dániel
Koncepció: Bartha Márk-Boross Martin-Thury Gábor
Látványtervező: Fekete Anna
Technikai vezető: Jankó Mátyás
Produkciós asszisztens: Tési Dóra
Dramaturg: Kautzky-Dallos Máté
Zene, hangdesign: Bartha Márk
Rendező: Boross Martin

 EUROPEAN FREAKS 2019. március Zimmertheater, Tübingen, Németország  Színházi fókuszcsoportos kísérlet  Ha egy történész a jövőből a 2018-as események, cikkek, híradások alapján próbálná megítélni, hogy az EU milyen állapotban van, valószínűleg nem jósolna nagy jövőt a szövetségi rendszernek. Az EU-ról szóló közbeszédet az utóbbi években a válságok, konfliktusok és kilépési forgatókönyvek határozták meg, erősödnek az EU-szkeptikus hangok, a döntéshozatali folyamatokat pedig rövidtávú önös érdekek, és nem közös víziók határozzák meg. Tényleg kiüresedett szlogenek halmaza az Európa-brand, vagy csak leszálló ágban van az EU PR-ja? És mi a teendő: kozmetikai beavatkozás, ráncfelvarrás; vagy újraélesztés a következő lépés? Mi történt az európai ideával? E kérdés apropóján szervez nemzetközi konferenciát a Zimmertheater Tübingen “European Freak’s Con” címmel, a STEREO AKT csapata pedig a konferencia élményanyagát, kérdésfelvetéseit és legérdekesebb dilemmáit felhasználva készít participatív előadást a helyszínen. Szereplők: Borsos Luca, Göndör László, Julia Jakubowska, Vass Imre Grafikus-animátor: Ásmány Zoltán Zene: Bartha Márk Dramaturg: Thury Gábor Rendező: Boross Martin

EUROPEAN FREAKS
2019. március
Zimmertheater, Tübingen, Németország

Színházi fókuszcsoportos kísérlet

Ha egy történész a jövőből a 2018-as események, cikkek, híradások alapján próbálná megítélni, hogy az EU milyen állapotban van, valószínűleg nem jósolna nagy jövőt a szövetségi rendszernek.
Az EU-ról szóló közbeszédet az utóbbi években a válságok, konfliktusok és kilépési forgatókönyvek határozták meg, erősödnek az EU-szkeptikus hangok, a döntéshozatali folyamatokat pedig rövidtávú önös érdekek, és nem közös víziók határozzák meg.
Tényleg kiüresedett szlogenek halmaza az Európa-brand, vagy csak leszálló ágban van az EU PR-ja? És mi a teendő: kozmetikai beavatkozás, ráncfelvarrás; vagy újraélesztés a következő lépés?
Mi történt az európai ideával?

E kérdés apropóján szervez nemzetközi konferenciát a Zimmertheater Tübingen “European Freak’s Con” címmel, a STEREO AKT csapata pedig a konferencia élményanyagát, kérdésfelvetéseit és legérdekesebb dilemmáit felhasználva készít participatív előadást a helyszínen.

Szereplők: Borsos Luca, Göndör László, Julia Jakubowska, Vass Imre
Grafikus-animátor: Ásmány Zoltán
Zene: Bartha Márk
Dramaturg: Thury Gábor
Rendező: Boross Martin