PROMENADE: ALBUQUERQUE 2018. november Q-STAFF Theatre, Albuquerque, Új-Mexikó, Egyesült Államok

PROMENADE: ALBUQUERQUE
2018. november
Q-STAFF Theatre, Albuquerque, Új-Mexikó, Egyesült Államok

 TISZTASÁGI FESTÉS  (munkacím) 2019. január, Trafó Kortárs Művészetek Háza  Két testvér takarít. Szótlan, véget nem érő, fókuszált, de nyugodt munkában vannak. Szinkronizált, szenvtelen, akkurátus ténykedésük megtévesztő.  Nem tudják, de épp gyászolnak.   Ezúttal Karl Ove Knausgard Halál - Harcom 1. című önéletrajzi ihletésű naplóregény sorozatának egy részlete inspirálta a STEREO AKT csapatát.   Apjuk halála után a sors egymás mellé sodorja bátyját és a szerzőt. A két férfi előtt lehetőség nyílik, hogy leszámoljanak apjuk kínzó emlékével és elszámoljanak egymáshoz és önmagukhoz fűződő viszonyukkal.   Az előadás akusztikus világát Bartha Márk zenei kompozíciói és dramatizált hangjáték jelenetek határozzák meg. A nézők fejhallgatón keresztül hallgatják a montázst, melyet egy 3D-s hangzásvilágot lehetővé tévő binaurális mikrofon tolmácsol.  A hangi installáció mellett erős vizualitással dolgozik a performansz-színházi műfajú előadás.   Szereplők: Göndör László, Szász Dániel Koncepció: Bartha Márk-Boross Martin-Thury Gábor Látványtervező: Fekete Anna Technikai vezető: Jankó Mátyás Produkciós asszisztens: Tési Dóra  Dramaturg: Kautzky-Dallos Máté  Zene, hangdesign: Bartha Márk Rendező: Boross Martin

TISZTASÁGI FESTÉS (munkacím)
2019. január, Trafó Kortárs Művészetek Háza

Két testvér takarít. Szótlan, véget nem érő, fókuszált, de nyugodt munkában vannak. Szinkronizált, szenvtelen, akkurátus ténykedésük megtévesztő.
Nem tudják, de épp gyászolnak.

Ezúttal Karl Ove Knausgard Halál - Harcom 1. című önéletrajzi ihletésű naplóregény sorozatának egy részlete inspirálta a STEREO AKT csapatát.  
Apjuk halála után a sors egymás mellé sodorja bátyját és a szerzőt. A két férfi előtt lehetőség nyílik, hogy leszámoljanak apjuk kínzó emlékével és elszámoljanak egymáshoz és önmagukhoz fűződő viszonyukkal.

Az előadás akusztikus világát Bartha Márk zenei kompozíciói és dramatizált hangjáték jelenetek határozzák meg. A nézők fejhallgatón keresztül hallgatják a montázst, melyet egy 3D-s hangzásvilágot lehetővé tévő binaurális mikrofon tolmácsol.
A hangi installáció mellett erős vizualitással dolgozik a performansz-színházi műfajú előadás.

Szereplők: Göndör László, Szász Dániel
Koncepció: Bartha Márk-Boross Martin-Thury Gábor
Látványtervező: Fekete Anna
Technikai vezető: Jankó Mátyás
Produkciós asszisztens: Tési Dóra

Dramaturg: Kautzky-Dallos Máté 
Zene, hangdesign: Bartha Márk
Rendező: Boross Martin

 EUROPEAN FREAKS 2019. március Zimmertheater, Tübingen, Németország  Színházi fókuszcsoportos kísérlet   Ha egy történész a jövőből a 2018-as események, cikkek, híradások alapján próbálná megítélni, hogy az EU milyen állapotban van, valószínűleg nem jósolna nagy jövőt a szövetségi rendszernek.  Az EU-ról szóló közbeszédet az utóbbi években a válságok, konfliktusok és kilépési forgatókönyvek határozták meg, erősödnek az EU-szkeptikus hangok, a döntéshozatali folyamatokat pedig rövidtávú önös érdekek, és nem közös víziók határozzák meg.  Tényleg kiüresedett szlogenek halmaza az Európa-brand, vagy csak leszálló ágban van az EU PR-ja? És mi a teendő: kozmetikai beavatkozás, ráncfelvarrás; vagy újraélesztés a következő lépés?  Mi történt az európai ideával?  E kérdés apropóján szervez nemzetközi konferenciát a  Zimmertheater Tübingen “European Freak’s Con” címmel, a STEREO AKT csapata pedig a konferencia élményanyagát, kérdésfelvetéseit és legérdekesebb dilemmáit felhasználva  készít participatív előadást a helyszínen.   Szereplők: Borsos Luca, Göndör László, Julia Jakubowska, Vass Imre Grafikus-animátor: Ásmány Zoltán Zene: Bartha Márk Dramaturg: Thury Gábor Rendező: Boross Martin

EUROPEAN FREAKS
2019. március
Zimmertheater, Tübingen, Németország

Színházi fókuszcsoportos kísérlet

Ha egy történész a jövőből a 2018-as események, cikkek, híradások alapján próbálná megítélni, hogy az EU milyen állapotban van, valószínűleg nem jósolna nagy jövőt a szövetségi rendszernek.

Az EU-ról szóló közbeszédet az utóbbi években a válságok, konfliktusok és kilépési forgatókönyvek határozták meg, erősödnek az EU-szkeptikus hangok, a döntéshozatali folyamatokat pedig rövidtávú önös érdekek, és nem közös víziók határozzák meg.

Tényleg kiüresedett szlogenek halmaza az Európa-brand, vagy csak leszálló ágban van az EU PR-ja? És mi a teendő: kozmetikai beavatkozás, ráncfelvarrás; vagy újraélesztés a következő lépés?

Mi történt az európai ideával?

E kérdés apropóján szervez nemzetközi konferenciát a  Zimmertheater Tübingen “European Freak’s Con” címmel, a STEREO AKT csapata pedig a konferencia élményanyagát, kérdésfelvetéseit és legérdekesebb dilemmáit felhasználva  készít participatív előadást a helyszínen. 

Szereplők: Borsos Luca, Göndör László, Julia Jakubowska, Vass Imre
Grafikus-animátor: Ásmány Zoltán
Zene: Bartha Márk
Dramaturg: Thury Gábor
Rendező: Boross Martin