JövőKÉP // Remake_Bodony

Bemutatja a STEREO Akt, a Parforum, a Mural Morál és Csoszó Gabriella.

A baranyai aprófalvak lakói a fotóhang és a közösségi festés módszerével fél éven át vizsgálták saját kapcsolataikat és a falut mint az életük környezetét. Arra voltak kíváncsiak, hogyan függ össze pusztítás, alkotás, cselekvés és fantázia az intézmények hiányával. A bemutatásra kerülő - és a közönség által a kiállítás keretében újraválogatható, újrarendezhető – alkotásokból indult ki a közös munka a filmműhelyben. 

A közösségi filmkészítés résztvevői három történetet vittek vászonra, amelyek egyazon esküvő napján esnek meg: életre kel egy garázs (amelyben minden pillanatban "csillag születik"); azután botrányba fullad egy lakodalmas tánc (de a lakodalom talán még menthető); végül megérkezik a Google Street View autója, ami e nem mindennapi helyzetben dokumentálhatja a falut és lakóit. A filmkészítést megörökítő dokumentumfilm megmutatja, hogy miként válnak színésszé, íróvá és rendezővé a fiatalok, miközben a Happy Endet keresik; hogyan küzdenek egymással és a körülményekkel; mérlegelik, hogy feladják, vagy vállalják önmagukat.

Főszereplők: 
Czenner Anita, Czenner Máté, Kis János, Kis Dániel, Keresztes Attila, Keresztes Kitti, Kovács Zsófia Enikő, Lakatos Gina, Pados Richárd, Soproni Afrodíté, Soproni Anasztázia, Tóth Dominika, Vas Gergő

Közösségszervezés: 
Lakatos Gina, Keresztes Kitti, Czenner Anita, Vlasits Anikó

Közösségi festés: 
Katona Kriszta, László Eszter

Fotóhang: 
Csoszó Gabriella, Oblath Márton

Dokumentumfilm:
Alkotó munkatársak: Kőrösi Máté, Oblath Márton, Szabó Veronika
Operatőr: Kőrösi Máté 
Operatőr (kisfilmek): Gajdics Dávid
Vágó: Vághy Anna
Hangmérnök: Necz Balázs
Hangmérnök (Esküvő jelenet): Csizmadia Botond
Zene: Bartha Márk
Világosító: Papp Máté
Kamera asszisztens: Kisteleki Márton
Drón felvételek: Grüll Péter
Vfx: Karcis Gábor
Colorist: Juristovszky Tamara
Produkciós asszisztens: Tési Dóra
Gyártásvezető: Steinmetz Anikó
Producer: Rácz Anikó
Rendező: Boross Martin

A program az EGT finanszírozási mechanizmus Platform-művészet: Részvételi művészet program (HU07-B2-0235-2016) keretében valósul meg.

//A documentary film and an exhibition opening about microcontexts from the Hungarian countryside. //