Új helyszín, változatlan cél! 
https://www.facebook.com/events/1698052257161317/

Májusi kora este. A metróból feljövet már mindenki arra vár, hogy hazafelé vehesse az irányt. Először fel a Moszkva - akarom mondani, - a Széll Kálmán tér végtelen mozgólépcsőjén. A szokásosnál mintha nagyobb lenne a tömeg, de minden olyan ma is, mint minden egyes nap. Vagy mégsem? A téren megállt az idő - és itt nem csak az órára gondolok. Ezen a kora estén szó szerint mintha megállt volna az idő: több száz pár szoborrá merevedve, kéz a kézben.

Kézfogó Flashmob, amelyet harmadik alkalommal rendezünk meg az előbújásért és az LMBTQ jogok melletti kiállás ösztönzéséért május 17-én, a homofóbia és transzfóbia ellenes világnapon.

Találkozó, eligazítás: 18:30, Jurányi Inkubátor Ház (1027, Jurányi u. 1-3.)
Az idei flashmob a Széll Kálmán téren zajlik, körülbelül 20 perc leforgása alatt.

A tavalyi Kézfogó flashmob: https://www.facebook.com/szemtolszembekampany/videos/1583914391864100/

- 7 perc utópia, élő szoborcsoport -

A flashmob célja, hogy az „előbújást”, a meleg- és transzjogok melletti szolidaritást, és az elfogadást hirdesse. Az elmúlt két év alatt összesen több mint 500 ember állt ki Budapest forgalmas utcáira, hogy egy játékos flashmob keretében álljon ki az LMBTQ közösség mellett.

Az akcióról: a résztvevők azonos nemű kézfogó párok tömegét alkotják meg a Széll Kálmán téren. Ezzel egy utópisztikus világ kimerevített állóképét alkotják meg, egy hétköznapi gesztussal: a kézfogással. A végeredmény egy tömeges élő installáció, amely által a résztvevők és az arra járók is megtapasztalják, hogy milyen lenne a világunk, hogyha az azonos nemű párok is szabadon felvállalhatnák szerelmüket a hétköznapokban. 

Hisszük, hogy mindenkinek joga van szabadon szeretni!

Álljunk ki közösen azért, hogy ne csak évente 7 percben élhessük meg ezt az utópiát. 
De ehhez Rád is szükség van!

Az emberi jogok melletti harc nem csak a kisebbségek, hanem a többségi társadalomnak is felelőssége.

Ha egyetértesz, csatlakozz, hívd el ismerőseidet is, találkozzunk május 17-én, és légy részese a 3. Kézfogó flashmobnak!

Kézfogó Flashmob a STEREO Műhely szervezésében.
Főszervezők: Balogh Orsolya, Boross Martin, Csapó Zsolt, Lévai Barbara, Orosz Annamária, Szabó Hanna, Szmolka Orsolya

2016.
„Figyu! Itt állok a buszmegállóban és velem szemben állnak kézen fogva, meg se mozdulnak, de hallod, ez két csávó. Várjál, ott van még egy pár. Nem, kettő. Azok meg csajok. Azt hiszem. Figyelj, ezek rohadt sokan vannak. Mi ez itt? Hallod, ez nagyon kemény. Gyere ide, ezt látnod kell!”

Kézfogó Flashmob az előbújásért és az LMBTQ jogok melletti kiállás ösztönzéséért, 
2016. május 17-én, a homofóbia és transzfóbia ellenes világnapon.

Találkozó, eligazítás: 18:30, Ankert (Paulay Ede u. 33.)
A flashmob a környékbeli utcákon zajlik, kb. 20 perc leforgása alatt.

Esemény:https://www.facebook.com/events/441295246066127/
https://www.facebook.com/szemtolszembekampany
www.stereoakt.hu/kezfogo
a tavalyi Kézfogó flashmob:https://www.facebook.com/szemtolszembekampany/videos/1583914391864100/

Idén második alkalommal, több száz ember részvételével kerül megrendezésre a Kézfogó flashmob Budapest belvárosában a STEREO Műhely szervezésében.

- 7 perc utópia, élő szoborcsoport -
A Kézfogó Flashmobot hagyományteremtő céllal, a tavalyi nagy sikerre való tekintettel, az „előbújás”, illetve a meleg- és transzjogok melletti kiállásra való ösztönzésként hirdetjük meg. A tavalyi évben 220 résztvevőt megmozgató, játékos flashmob célja, hogy a homofóbiát, transzfóbiát, kirekesztést és megkülönböztetést elutasító; toleráns és befogadó attitűdöt kifejezni kívánó embereknek látványos eszközként szolgáljon, amellyel kifejezhetik szolidaritásukat. Az akció egyik fontos üzenete, hogy az emberi jogok melletti harc a többségi társadalomnak is felelőssége.

Az akció: a résztvevők azonos nemű kézfogó párok láncolatát alkotják egy 1 km-es körben, ami által egy utópisztikus világ kimerevített állóképét hozzák létre. Eszközünk mindössze egy hétköznapi gesztus: a kézfogás póza. A végeredmény egy tömeges élő installáció, ami rögtönzött mini-felvonulássá válik. Betekinthetünk abba, milyen lenne a világunk, ha magától értetődő, természetes dolog lenne, hogy azonos nemű párok nyilvános terekben is felvállalják szerelmüket. 

Az akcióba mindenkit várunk! Hozd el apádat, húgodat, fiadat, haverodat, párodat, bárkit, aki csak a pillanatra várt, hogy szolidaritást vállalhasson az LMBTQ közösséggel.

A kezdeményezők hite szerint csak akkor élhetjük meg saját szabadságunkat és önazonosságunkat, ha minél többen véget vetnek a kellemetlen bujkálásnak, ha minél többen vállalják nyilvánosan is szerelmüket, nemi identitásukat. Magától azonban nem történik meg a változás!

A flashmob előzményeként fotópályázatot hirdetünk kézfogás-láthatóság témában. A beküldött fotók legjobbjait kiállítjuk az Ankertben. A nyertes kép kerül rá az idei akció hivatalos kitűzőire az esemény szimbólumaként. 

A szexuális orientáció és a nemi identitás nem döntés kérdése, ahogyan a szerelem sem. 
Ha egyetértesz, csatlakozz, találkozzunk május 17-én, és légy része a 2016-os Kézfogó flashmobnak!

MINDENKINEK JOGA VAN SZABADON SZERETNI!

Kézfogó Flashmob a STEREO Műhely szervezésében.
főszervezők: Boross Martin, Gyömrei Tímea, Lévai Barbara, Sipos Rozita, Székely Dóra, Szmolka Orsolya
grafika: Thury Lili

 

2015
A SZEMTŐL SZEMBE egy több állomásból álló művészeti kampány a STEREO Akt szervezésében, amelyet az előbújás, illetve az LMBT jogok melletti kiállás ösztönzéseként hirdetünk meg.

Események:
MÁJUS 14. 19:00 – Hány szerelmet bír még el az aszfalt? Nyilvánosság és az LMBTQ emberek jogai - Beszélgetés és queer party – AURÓRA
https://www.facebook.com/events/1574447356150715/

MÁJUS 17. 18:30 KÉZFOGÓ FLASHMOB ÉS BULI – ANKERT
https://www.facebook.com/events/817591281658375/

Május 17-én, a homofóbia ellenes világnapon Budapest belvárosában több száz önkéntes civil részvételével flashmobot rendezünk „Kézfogó” címmel. Betekinthetünk abba, milyen lenne a világunk, ha magától értetődő, természetes dolog lenne, hogy egynemű párok felvállalják szerelmüket. Ugyan a flashmob csak egy napra szól, de bízunk benne, hogy ettől kicsit könnyebbé válhat az év összes többi napja is az LMB közösség számára.

Célunk, hogy a homofóbiát, kirekesztést és megkülönböztetést elutasító; toleráns és befogadó, jogokért aktívan kiálló attitűdöket követendő példaként mutassuk be, amely azt üzeni a társadalomnak, hogy az emberi jogok melletti harc nemcsak a mindenkori elnyomottak, hanem mindenki közös felelőssége.

Eddigi csatlakozó szervezetek:
Budapest Pride, Háttér Társaság, Artemisszió Alapítvány, Kettős Mérce, Labrisz Leszbikus Egyesület, A Város Mindenkié, Auróra, Társaság a Szabadságjogokért, Transvanilla Transznemű Egyesület, Tilos Rádió

A kampány a Norvég Civil Akciópályázatának keretében valósulhat meg.

 


New location, same ambition! 
https://www.facebook.com/events/1698052257161317/

An early may evening. Coming up from the metro, everyone’s only wish is to be finally home. First, go up to the Moszkva – I mean – Széll Kálmán square on the never-ending escalator. Seems like there are more people here tonight than usual, yet everything is the same. Or not? Time has stopped on the square – and I don’t mean the clock this time. This early evening time has actually stopped here: hundreds of people stand like statues, hand in hand.
The Hand-Holding Flashmob to inspire coming out and to promote the advocacy of LGBTQ rights will be held for the third time this year, On the 17th of May 2017, on the International Day of Homophobia and Transphobia. 

Meeting point and info: 6.30pm at Jurányi Inkubátor Ház (1027, Jurányi u. 1-3.)
The flashmob will take place on Széll Kálmán square, and lasts for about 20 minutes.  

Check out last year's flashmob video at:
https://www.facebook.com/szemtolszembekampany/videos/1583914391864100/ 

- 7 Minutes Utopia, Live Statue - 
Based on the success of the past two years, Hand-Holding Flashmob is organized with the aim of creating a tradition to inspire coming out and to propagate the advocacy of LGBTQ rights. The flashmob moved more than 500 people to the streets of downtown Budapest in 2015 and 2016, to reject all kinds of homophobia, transphobia, exclusion and discrimination; to create a spectacular tool for those who want to express their tolerant and inclusive attitude towards solidarity. One of the most important message of the event is that the fight for human rights is the majority's responsibility too.  

The event: the participants create a scene of statues with same-sex couples holding hands on the square, reflecting as a still image of a utopist world. Our tool is a simple, everyday gesture: holding hands. Together we will make a live installation of an array of people which will be transformed into a small parade afterwards.  
We believe that everyone has the right to love!
Let’s come together so we can live on this utopia for more than 7 minutes each year! But we need you for it to happen!
The fight for equality and human rights is not only the cause of the minorities, but everyone’s responsibility. 
If you agree, join us, bring your friends and let’s meet on the 17th of May at the Third Hand-Holding Flashmob! 

Hand-Holding Flashmob by STEREO Akt workshop. 
Main organizers: Orsolya Balogh, Martin Boross, Zsolt Csapó, Barbara Lévai, Annamária Orosz, Hanna Szabó, Orsolya Szmolka
Graphics: Lili Thury