STEREO AKT:
Védett férfiak
 kertje

BEMUTATÓ: 2018. FEBRUÁR 26., JURÁNYI HÁZ
MŰSORON: 2019. OKTÓBER 3. 19:00, JURÁNYI HÁZ - NAGYTEREM

Jegyvásárlás

“Szexrabszolga lett a 2008-as Évad Férfi Táncosa”
“A tinilányok elektrosokkal büntették a 40 éves ex-műugrót”
“Bugyival fojtogattak és pórázon vezettek egy héten át egy budapesti férfit”
“A bíróság felmentette a bujálkodó tiniket.”


Három fiatal színésznő egy nem mindennapi erőszakos bűncselekményről készít előadást. Férfiakat castingolnak, hogy főszereplőt találjanak a történetükhöz, ám a próbafolyamat közben kicsúszik a kezükből az irányítás, és kiderül, hogy ártatlannak tűnő színházi kísérletük valódi veszélyeket rejt.

A Védett férfiak kertjében eredeti közegében figyelhetünk meg egy ökoszisztémát, ahol a hatalmi berendezkedés, valamint a férfi és női társadalmi szerepek szokatlan formákat öltenek; valamint közvetlen közelből lehetünk szemtanúi egy színházi próbafolyamat ellentmondásos és érzékeny mozzanatainak.

 

Szereplők: Cuhorka Emese, Julia Jakubowska, Kőszegi Mária, Szász Dániel

Védett férfiak: Borzai Tibor, Gresó Lénárd, Györe András, Hárs György Péter, Kőmíves Sándor, Kraszny Attila, Nyomárkay Zsigmond, Sebestény Jakab, Tárnoki Tamás, Ulics Balázs, Uray Gergő

zene: Bartha Márk
látvány: Oláh Tímea
dramaturg: Thury Gábor
dalszövegek: Kemény Zsófi

technikai vezető: Jankó Mátyás
konzulens: Oltai Kata, Mérő Vera
produkciós asszisztens: Kabdebon Dominik
önkéntes koordinátor: Tési Dóra
kommunikáció: Hollós Zsófia

producer: Schőn Edina
rendező: Boross Martin


Produkciós Partner: FÜGE Produkció
Szakmai partner: Amnesty International Magyarország

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros Önkormányzata, BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, Füge Produkció, Nemzeti Kulturális Alap, Sín Kulturális Központ, Artus Stúdió

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

VEDETTFERFIAK_image_kep_lowres.jpg

A darab írásához olyan valós, személyes történeteket keresünk, amelyeket sokan átélnek nap mint nap, mégis csak akkor vesszük észre, amikor már áldozataivá válunk – de előfordul, hogy akkor sem.
Ha te is segítenéd, hogy még láthatóbb legyen a nemek közti megkülönböztetés problémája, és árnyaltabb a párbeszéd, oszd meg velünk egy történeted!
A történeteket - névvel, vagy név nélkül - emaiben várjuk a
tortenet@stereoakt.hu címre december 5-ig, illetve a Jurányi Ház földszintjén elhelyezett Védett Férfiak vitrinben papíron is bedobhatók egy erre a célra szolgálópostaládába.


felhivas_vedett_ferfiak.jpg

!!STATISZTÁKAT KERESÜNK!!

A STEREO AKT férfi statisztákat keres készülőben lévő, Védett férfiak c. produkciójához rövid, szöveges (10-20 mondatos) szerepre.

Ha elmúltál 18 éves, és van kedved Magyarország egyik legprogresszívebb  független társulatának workshopjában résztvenni, majd az előadásában szerepelni, akkor küldd el jelentkezésedet a vedettferfiak@stereoakt.hu e-mail címre december 19.-ig.

A Védett férfiak témája a nemek közti egyenlőtlenség, valamint a hatalmi pozíciók természete.

Mindenféle korú, alkatú és hátterű férfi jelentkezését várjuk. Jelentkezni fényképpel és pár mondatos bemutatkozással kíséretében lehet.

- Workshop: január 24. és 28. között, a jelentkezők elfoglaltságaival egyeztetve
- Főpróba időszak: február 20.-tól 25.-ig. Ezen a héten reggeli és esti próbákra is lehet számítani, a szereplők anyagi kompenzációban részesülnek.
- Előadások: 2018. Február 26., 27.

Az érdeklődőknek a jelentkezéseket követően részletes információkkal szolgálunk.