S
A

Műsor

Repertoár

 • Nyersanyag

  Nyersanyag

  játékfilm (2023)
  STEREO AKT-Filmfabriq
 • STEREO10 FESZTIVÁL – május 1-17.

  Egy új fejezet
 • Művházibuli – A STEREO Művház nyitó eseménye

  Művházibuli – A STEREO Művház nyitó eseménye

  STEREO AKT
 • Remény Panzió /Hotel of Change/

  Remény Panzió /Hotel of Change/

  STEREO AKT-Zimmertheater Tübingen
 • Remény Park Bt.

  Remény Park Bt.

  Performatív doku-séta
  STEREO AKT - Pro Progressione
 • Római-parti túlélők (letölthető podcast, folyamatosan műsoron)

  Római-parti túlélők (letölthető podcast, folyamatosan műsoron)

  Tudományos Podcast
  Stereo Akt - Füge Produkció
 • Kolónia

  Kolónia

  - Meneküléstörténetek -
  Stereo Akt
 • Ex Katedra

  Ex Katedra

  Tanmesék A 90-es Évekből
  Stereo Akt-füge Produkció
 • Promenád rövidfilm

  Promenád rövidfilm

  Rövidfilm
  Stereo Akt - Filmfabriq
 • Kelet-Európai Randevú

  Kelet-Európai Randevú

  Stereo Akt - Volksbühne Berlin
 • Addressless

  Addressless

  A Walk In Our Shoes
  Rattlestick Playwrights Theater - STEREO AKT
 • Cím Nélkül

  Cím Nélkül

  Hajlék - kaland - játék
  Mentőcsónak Egység - Stereo Akt
További előadások, projektek

MI A STEREO AKT?

Egy kortárs színházi alkotócsoport, ami 2013-ban alakult Budapesten. A művészeti vezető Boross Martin, Junior Prima díjas rendező, akinek munkáit 11 ország 36 városában láthatta eddig a közönség.

TÁRSADALMI ELKÖTELEZETTSÉG

A STEREO AKT szembenéz olyan közösségi és közéleti témákkal, amelyek mindannyiunkat érintenek, de ahhoz, hogy beszéljünk róluk, sokszor a komfortzónánk határára, vagy azon is túl kell merészkednünk. Az elmúlt években olyan társadalmi problémákat, jelenségeket tematizáltunk munkáinkban mint például a nemek közötti egyenlőtlenség (Védett férfiak kertje), a hajléktalanság (Cím nélkül), a menekültkérdés (Kolónia), a szólásszabadság és a propaganda (Emlékek klinikája), az oktatás (Ex Katedra), a (kelet-)európai identitástudat (European Freaks, Kelet-európai randevú), valamint az esélyegyenlőség (Remake_Bodony).

RÉSZVÉTELISÉG

Élmény-központú előadásokat hozunk létre: nem megcsodálandó műalkotásokat, hanem eseményeket, amiknek a néző teljes értékű résztvevője. Minden előadásunk a közönség és az előadók – akár szavak nélküli – párbeszéde által, a néző részvételével válik teljessé. Kalandor egy szabaduló szobában; turista egy busz fedélzetén; színházi társasjáték vagy városi séta résztvevője – csak néhány példa a néző rendhagyó szerepeiből, amelyeket nálunk átélhetett az elmúlt években.

KORTÁRS TÉMÁK, KORTÁRS FORMÁK

Innovatív alkotói hozzáállással, új nézőpontokkal, különleges technológiai megoldásokkal hozzuk létre összművészeti produkcióinkat. Az előadások cselekménye és szövege mindig az alkotó stáb közös munkája. Színpadi produkciók mellett létrehoztunk helyszínspecifikus előadásokat, valamint dokumentum- és játékfilmeket is. Személyes és húsbavágó témákkal, az egyén, és a társadalom egészének boldogulásának lehetőségeivel foglalkozunk. Fontos éltető elemünk a mobilitás és a nemzetközi jelenlét.

DOKUMENTARIZMUS

Próbafolyamataink során először nyomozunk, kutatunk, konfrontálódunk a közvetlen valóságunkkal, és aztán a valóságból merített alapanyagot az alkotó folyamat során sűrű, színháziasított anyaggá változtatjuk. Előadásainkban gyakran részt vesznek szakértők, érintettek a hivatásos színészek mellett, és sokszor az előadás autentikus helyszíne is főszereplővé válik.