fbpx
S
A
A Storytelling estünk aktuális témája: Háztartásbeli. Mi az, hogy háztartásbeli? Mi a láthatatlan munka? Mit jelent nekünk, nőknek az otthon, a törődés fogalma? Hogyan válunk láthatatlanná otthonainkban? Hogyan tudjuk kreatívan szemlélni mindazt a feladatot, amelyet anyaként, művészként, vagy akár cégvezetőként teljesítenünk kell. Az egész estés eseményre Levko Esztella és Száger Zsuzsanna színésznők, és Fajgerné Dudás Andrea képzőművész különböző performanszokkal készülnek. Emellett Oltai Kata kurátor is kapcsolódik a témához személyes történetekkel. A balkáni falatozás mellett a beszélgetést kinyitjuk a közönség felé is!
Mi is az a Storytelling? Egy innovatív, kevésbé ismert műfaj hazánkban, amellyel szeretnék megismertetni a közönséget. A Storytelling mesélést jelent, aminek nagyon sok formája lehet. Nincsenek kötött szabályok. Az esemény célja, hogy az adott témáról beszélgessünk, meséljünk, tapasztalatokat osszunk meg. Ezt a közösségi élményt mi most egy balkáni falatozással tesszük még izgalmasabbá.
A Storytelling egy univerzális nyelv, hiszen a közösségben való mesélés, mindig is szerves része volt a kultúránknak. Kiváló platform arra, hogy a nőket érintő kurrens kérdéseket, a női egyenjogúság témáját körbejárjuk, megvitassuk személyes példákon keresztül. Az est egyik küldetése, hogy felhívjuk a figyelmet a társadalmunkban jelen lévő nemi egyenlőtlenségek formáira, és érzékenyítsük a témában a nőket.
//
???? A STEREO AKT tízéves lesz idén tavasszal. A jubileum alkalmából műfajokon átívelő fesztivált szervezünk május 1. és 17. között.
https://fb.me/e/4JERlUZOr
Az eseménysorozat az együttélés és egy prosperáló közösséghez tartozás lehetőségét helyezi fókuszba. A fesztivál több mint 25 programja mind közösségi vagy helyi ügyek által inspirált munka, amelyek többek közt olyan ügyekre reflektál kortárs művészeti eszközökkel mint a háború és a menekültválság, a roma esélyegyenlőség, női jogok, lakhatási válság, és fenntarthatóság.
A programok közt találtok performanszt, városi sétát, workshopot, installációt, koncerteket és gyerek programokat is.
A fesztivál központja a márciusban megnyíló STEREO Művház lesz, amely a 8. kerület új kulturális műhelye és közösségi tere, a programokat azonban nem kizárólag itt fognak megvalósulni.
https://fb.me/e/4JERlUZOr
Száger Zsuzsanna színésznő, a KV társulat egyik alapítója. Saját és társulata munkáiban elsősorban a női lét kérdéseire keresi a választ, és tabutémákat dolgoz fel.
Levko Esztella színésznő, a Sarolta Kulturális és Közéleti Tér alapítója. Az elmúlt években jelentős európai színházi társulattal dolgozott együtt. A londoni EAST 15 színművészeti egyetem meghívott oktatója.
Fajgerné Dudás Andrea Godot Katalizátor-díjas képzőművész. Műveinek leggyakoribb forrása magánélete, a házimunka, a konyhai tevékenységek és az anyaság, ezek a témák azonban egy tágabb, nőket érintő globális társadalmi kontextusba ágyazódnak.
Oltai Kata művészettörténész a Ludwig Múzeum egykori kurátora. Munkájának szerves része a VIII. kerülethez kötődik. A VIII. kerületi FERI projektgaléria, valamint a Konfekció vintage ruhabolt megálmodója. Jelenleg a Sincerely Your Space közösségi tér vezetője.
Jegyár: diák: 2200/ felnőtt: 2800