fbpx
????A Közveszélyes Munkakerülők összművészeti workshopja a munka és a szabadidő viszonyáról
A STEREO 10 Fesztivál keretein belül nyílt workshopot tartunk „Közveszélyes munkakerülők“ c. közösségi színházi projektünkhöz kapcsolódóan, melynek a jövő évadban lesz a bemutatója a Trafó Kortárs Művészetek Házában. A májusi workshopon a munka és a szabadidő viszonyát fogjuk vizsgálni közösségi művészeti eszközökkel, játékokkal.
• Ha szeretnéd megosztani a tapasztalataidat munkáról és szabadidőről, és kíváncsi vagy
mások történeteire,
• Ha érdekel a színház, a mozgás, és a közösségi alkotás,
• Ha érezted már úgy, hogy munka és szabadidő között egyre inkább elmosódnak a
határvonalak,
• Ha érdekel a semmittevés,
• Ha érdekel a semmittevés, de nincs rá időd…
???? akkor jelentkezz, töltsd ezt a formot: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfQBgCy4UV2iL…/viewform
A helyek száma limitált!
//
???? A STEREO AKT tízéves lesz idén tavasszal. A jubileum alkalmából műfajokon átívelő fesztivált szervezünk május 1. és 17. között.
https://fb.me/e/4JERlUZOr
Az eseménysorozat az együttélés és egy prosperáló közösséghez tartozás lehetőségét helyezi fókuszba. A fesztivál több mint 25 programja mind közösségi vagy helyi ügyek által inspirált munka, amelyek többek közt olyan ügyekre reflektál kortárs művészeti eszközökkel mint a háború és a menekültválság, a roma esélyegyenlőség, női jogok, lakhatási válság, és fenntarthatóság.
A programok közt találtok performanszt, városi sétát, workshopot, installációt, koncerteket és gyerek programokat is.
A fesztivál központja a márciusban megnyíló STEREO Művház lesz, amely a 8. kerület új kulturális műhelye és közösségi tere, a programokat azonban nem kizárólag itt fognak megvalósulni.
https://fb.me/e/4JERlUZOr
Hol? STEREO Művház (1083 Budapest, Illés utca 36.)
Mikor? Május 13. 14:00-18:00
Thury Lili, Thury Gábor és Thury Zita különböző művészeti területeken alkotnak. Közös érdeklődésük a részvételi, közösségi alkotás, amely több eddigi munkájukat jellemzi. A „Közveszélyes munkakerülők” c. produkciójukat nagyapjuk 1930-as évekbeli kultúraszervező munkássága inspirálta, aki a munkáskultúra egyik fontos helyszínén, a gödi Fészekben vállalt aktív szerepet. Ebből a családi hagyományból kiindulva főleg szabadúszó kulturális dolgózókkal vizsgálják a munka fogalmának 21. századi változását.
A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósul meg.