fbpx
S
A
???? performatív hanginstalláció

/Scroll down for English/

Mindennapjainknak annyi személytelen interakciója van, amelyekről nem is veszünk tudomást. Megfoghatatlan tárgyak, különböző gépek, leghétköznapibb dolgok szólnak hozzánk nap mint nap az utcán, a munkahelyünkön, de otthon is, amikor reggel a fürdőben fogat mosunk.
Ezen egyoldalú beszélgetések tudattalan hallgatói vagyunk, miközben ezek a dialógusok határozzák még kik is vagyunk, hol élünk, miként működünk.
Géphangok, élettelen tárgyak, elektromágneses hullámok között sétálunk. Az előadás a Losoncinegyed, Orczy-kert, Kálvária tér és Füvészkert keresztmetszetében kutatott ismerős és ismeretlen zajok egyvelegéből kirajzolódó hangtáj, szónikus térkép. A városi dzsungel hangjaiban, az itt lakók, és ide érkezők közös életének zajában keressük a zenét.
A Sophie M experimentális pop duó a zavarból és rendszertelenségből kirajzolódó ritmusok, tónusok, dallamok felfedezésére invitál. A sötétben keringve meghalljuk azt ami máskor a háttérben motoszkál, nyomasztóan dübörög, vagy épp elcsendesedik.
///
Losonci Csinnadratta sound performance/installation
There are so many impersonal interactions in our everyday lives that we are not even aware of. Intangible objects, machines, the most ordinary things speak to us every day and we are unconscious listeners. Sophie M was walking among machine sounds, inanimate objects, and electromagnetic waves. The performance is a sonic map emerging from a mixture of familiar and unfamiliar noises researched in the intersection of Losoncinegyed, Orczy-kert, Kálvária tér and Füvészkert (Budapest, district VIII). We looked for music in the sounds of the urban jungle, in the noise of the common life of those who live here and those who come here.
Circling in the dark, we hear what is otherwise moving in the background, oppressively rumbling, or just falling silent.
???? A STEREO AKT tízéves lesz idén tavasszal. A jubileum alkalmából műfajokon átívelő fesztivált szervezünk május 1. és 17. között.
https://fb.me/e/4JERlUZOr
Az eseménysorozat az együttélés és egy prosperáló közösséghez tartozás lehetőségét helyezi fókuszba. A fesztivál több mint 25 programja mind közösségi vagy helyi ügyek által inspirált munka, amelyek többek közt olyan ügyekre reflektál kortárs művészeti eszközökkel mint a háború és a menekültválság, a roma esélyegyenlőség, női jogok, lakhatási válság, és fenntarthatóság.
A programok közt találtok performanszt, városi sétát, workshopot, installációt, koncerteket és gyerek programokat is.
A fesztivál központja a márciusban megnyíló STEREO Művház lesz, amely a 8. kerület új kulturális műhelye és közösségi tere, a programokat azonban nem kizárólag itt fognak megvalósulni.
https://fb.me/e/4JERlUZOr
Hossz: 45-50 perc
Alkotók: Ács Dorottya, Zwickl Pál
Jegyár: diák: 1500 / felnőtt: 2000