fbpx
S
A
Az önrendelkezés mindannyiunk született joga. Jó esetben viszont eszünkbe se jutnak a jogaink. Nem gondolunk rájuk mindaddig, amíg egyik vagy másik nem csorbul. Amint ez megtörténik rögtön megérezzük hiányát, diszkomfortba kerülünk. Valaki vagy valami
átveszi az irányítást.
Raubinek Lili koreográfus, táncos Budapesten él, dolgozik. A covid járvány kezdetekor kezdte meg munkáját egy átmeneti gyermekotthonban.
Egy állami gondoskodásban élő gyermek mindennapjainak a része az önrendelkezés szinte teljes hiánya. Gyerekeket hoznak és visznek el úgy, hogy pár órával előbb tudják meg, hogy el kell hagyniuk azt a helyet, ahol eddig voltak. Nem csinálhatják úgy a dolgaikat ahogyan megszokták, nem láthatják szüleiket csak a megadott időpontokban. Mérhetetlen frusztráció, harag és értetlenség gyűlik fel bennük. Ezek a testközelből megélt tapasztalatok késztették arra Lilit, hogy elkezdjen foglalkozni a témával. A kutatásban társa Kelemen Patrik táncos, koreográfus.
“Jelen workshopban magunkra és a térben lévőkre fókuszálunk.Egy nagyon egyszerű gyakorlat során kezdjük el megfigyelni akaratunk és a ránk gyakorolt akaratok hatósugarát. Kézen fogjuk fogni egymást és együtt fogunk sétálni a térben. Ebben a bizalmi helyzetben kísérletezünk az önrendelkezésünk határain innen és túl. Gyere bátran, érkezz kényelmes cipőben, ruhában (nem kell tréning ruhának lennie)! ” – üzenik a workshop vezetői a majdani jelentkezőknek.
workshop időtartama: 3 óra
résztvevők száma: max. 14 fő
//
???? A STEREO AKT tízéves lesz idén tavasszal. A jubileum alkalmából műfajokon átívelő fesztivált szervezünk május 1. és 17. között.
https://fb.me/e/4JERlUZOr
Az eseménysorozat az együttélés és egy prosperáló közösséghez tartozás lehetőségét helyezi fókuszba. A fesztivál több mint 25 programja mind közösségi vagy helyi ügyek által inspirált munka, amelyek többek közt olyan ügyekre reflektál kortárs művészeti eszközökkel mint a háború és a menekültválság, a roma esélyegyenlőség, női jogok, lakhatási válság, és fenntarthatóság.
A programok közt találtok performanszt, városi sétát, workshopot, installációt, koncerteket és gyerek programokat is.
A fesztivál központja a márciusban megnyíló STEREO Művház lesz, amely a 8. kerület új kulturális műhelye és közösségi tere, a programokat azonban nem kizárólag itt fognak megvalósulni.
https://fb.me/e/4JERlUZOr
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Produkciós Partner: Katlan csoport
Támogatók: Sín Művészeti Központ, EMMI, NKA, IZP