Befejeződtek a Cím Nélkül tengerentúli változatának próbái, január 20-án bemutatjuk az előadást!
ADDRESSLESS – A Walk in our Shoes címen készült el nagysikerű előadásunk amerikai változata New York-ban. Az adaptációt Jonathan Payne írta, az előadás pedig a manhattani Rattlestick Playwrights Theatre műsorán került bemutatásra. 

Az előadást Boross Martin, a STEREO AKT művészeti vezetője rendezte, vele tartott zenei vezetőként Tara Khozein is, akinek a munkájával a Kolónia c. előadásban már találkozhatott a STEREO-s közönség.
Martin novemberben érkezett az Egyesült Államokba, hogy elkezdje a produkció próbáit, és többrészes fotóblogban, távirati stílusban számol be a kinti munkáról.

Az első részt itt, a második részt pedig itt találjátok.


Ma, január 20-án elérkezett a bemutató napja, amikor útjára bocsátjuk az előadást (videó-játék performanszt / online társasjátékot /…) a 19 alkalmas sorozat előtt.
Kritikus és kihívásokkal teli időszakban született a produkció, nagyon nagy rugalmasságot, és még nagyobb fantáziát és kreativitást igényelt minden csapattag részéről, hogy létrejöhessen az előadás az online térben, de túlmutatva azon, amit egy „zoom előadástól” várni lehet.
Amerikában megszokott, hogy legalább 4-5 ‘preview’, kvázi nyilvános főpróba történik a bemutató előtt, így bőven volt lehetőségünk tesztelni az előadást meghatározó interaktív helyzeteket, és leprogramozni olyan módon nemcsak a videókat, animációkat, zenéket, hanem a különböző zoom konfigurációkat is (breakout room-ok, spotlight és hasonlók), hogy a nézők nagyképernyőn, gombnyomogatás nélkül egy teljeskörű, műfajokon átívelő immerzív élményt kapjanak.
Fájó szívvel, de ma átadom a helyi stábnak és a stage manager-eknek (rendező asszisztens és ügyelő közötti egyveleg) az előadást, és innentől kezdve ők tartják karban az előadást, hiszen azon kívül, hogy már más kalandok várnak otthon, nehéz is lenne minden egyes nap budapesti idő szerint késő este vagy az éjszaka közepén követni az előadást és megbeszéléseket tartani.
Az mindenesetre biztos, hogy nem ez volt az utolsó tengerentúli STEREO-s projekt…. to be continued.



THE END