S
A

Kövesd mini-vagont Helsingor utcáin, hogy megtudd, mit rejt a bolt, ami hosszú évek után újra megnyitja kapuit.

Gyakran emlegetik Kínát a világ legnagyobb gyáraként. Minden nyugati embernek vannak „Made in China” tárgyai. A telefonod, a ruháid, vagy a sminked… csak hogy ne menjünk messzire. 270 millió ember dolgozik Nyugaton használt termékek előállításán, összeszerelésén. Ebben a pillanatban is. Érdekel, hogy milyen körülmények között dolgoznak ezek az emberek, mit gondolnak rólunk, és mik az álmaik? Vagy azt gondolod, hogy közöd sincs hozzá?

A nézők a város újjonan nyíló üzletházába érkeznek, ahol – az ígéretek szerint hatalmas akciókkal várják az érdeklődőket. Csakhogy a boltba érkezvén kiderül, hogy az teljesen üres. Az előadás a tárgyainkhoz való viszonyunkon keresztül foglalkozik a túlzott fogyasztás problematikáival, valamint a kiszolgáltatott társadalmi csoportok helyzetével a globalizáció tükrében.

Boross Martin 2015. februárban részt vett egy koppenhágai művészeti rezidencia programban, ahol találkozott Gritt Uldall-Jessen írónővel, akinek egyik fő kutatási területe a kortárs kínai irodalom. Közös elhatározás alapján nekiláttak a “Buyers’ Paradise” munkacímű produkció előkészítésének, ami a kínai munkásosztály és a Nyugat-európai fogyasztók közötti kapcsolatot vizsgálja. A bemutatóra a dániai Helsingor-ben 15. alkalommal megrendezésre kerülő Passage Fesztiválon kerül sor, ami az észak-európai térség egyik legfontosabb köztéri művészeti és utcaszínházi fesztiválja.

Alkotók

szereplők: Fanny Louise Bernth, Line Rosa Lee Pallisgaard, Vass Imre, Max GPS
zene: Bartha Márk
látvány: Therese Annebelle Jensen
író, dramaturg: Gritt Uldall-Jessen
konzulens, fordító, tolmács: Jun Jimbut Feng
technikai vezető: Brian Larsen
produkciós vezető: Dorthe Schmidt Schou
rendező: Boross Martin

Támogatók, produkciós partnerek: Committee for Performing Arts Project Funding (The Danish Arts Foundation), S. C. Van Fonden, Passage Festival