S
A
Október 7-én újra Erkélykoncert a Déri Miksa utcaünnep keretében!
A Trikotázs Trió előadásában az utcán, vagy akár a nemrég kialakított közeli sétány egyik napozóágyán leheveredve is hallható lesz, ahogy megidézik az elmúlt 100 év ismerős vagy kevésbé ismerős dallamait.
A repertoárjukat, ami a század eleji sanzonoktól a Kex és Trabant dalain át Máté Péter egyik sokáig kiadatlan számáig a legkülönbözőbb slágereket tartalmazza, ezúttal a helyszínhez, a nyolcadik kerülethez igazítják. A dalok közben megosztják a hallgatósággal a személyes kötődésüket az előadott dalokhoz, vagy azok kerületi vonatkozásaikról mesélnek a nagyérdeműnek.
Köszönet a helyszínért Mayer Dánielnek!
A részvétel ingyenes.
Fotók: Szombathy András, thealterphoto2022
///
Az első Erkélykoncert a STEREO10 Fesztivál keretében valósult meg.
???? A STEREO AKT tízéves lesz idén tavasszal. A jubileum alkalmából műfajokon átívelő fesztivált szervezünk május 1. és 17. között.
https://fb.me/e/4JERlUZOr
Az eseménysorozat az együttélés és egy prosperáló közösséghez tartozás lehetőségét helyezi fókuszba. A fesztivál több mint 25 programja mind közösségi vagy helyi ügyek által inspirált munka, amelyek többek közt olyan ügyekre reflektál kortárs művészeti eszközökkel mint a háború és a menekültválság, a roma esélyegyenlőség, női jogok, lakhatási válság, és fenntarthatóság.
A programok közt találtok performanszt, városi sétát, workshopot, installációt, koncerteket és gyerek programokat is.
A fesztivál központja a márciusban megnyíló STEREO Művház lesz, amely a 8. kerület új kulturális műhelye és közösségi tere, a programokat azonban nem kizárólag itt fognak megvalósulni.
https://fb.me/e/4JERlUZOr

A 2022-ben alakult Trikotázs Trió (Darvas Kristóf zongora, ének; Messaoudi Emina és Martinkovics Máté ének) formáció következő koncertjét rendhagyó helyszínen, a Déri Miksa utca 18. első emeleti erkélyén valósítja meg.