S
A

Sokkoló hatással bírt, mikor Nagy-Britannia a Brexitre szavazott 2016.-ban, főleg Európa fiataljai számára. A különböző kilépési forgatókönyvek lehetőségei, mint például a “Frexit”, vagy a “Czech-out”, megkérdőjelezte az Y generáció sok tagjának biztosnak hitt európai identitását.

A STEREO Akt és a német hannsjana társulat egy közös munka során szabaduló szobává változtatja a berlini Collegium Hungaricum tereit. A nézők fejhallgatókon keresztül hallgatják a hangjátékot, ami kis csoportokban vezeti őket végig az épület emeletein, ahol zárt és áthatolható, olykor mozgó határokkal találkoznak, fejtörőket kell megoldaniuk, meg kell küzdeniük bürokratikus akadályokkal, közös nyelvet kell találniuk, majd döntést elé kerülnek: menjenek, vagy maradjanak? Az Escape Room Europe egy performatív labirintus, ahol az együttműködés kényszere ütközik az Egók érdekérvényesítésével. Neked sikerül kijutnod? 60 perced van rá.

Alkotók:
Laura Besch, Bartha Márk, Boross Martin, Alice Escher, Jule Gorke, Julia Jakubowska, Lotte Schüßler, Katharina Siemann, Thury Gábor, Vass Imre, Marie Weich

Kurátor:
Szirmay-Kalos Léna, Collegium Hungaricum Berlin

Producer:
Schőn Edina (STEREO AKT)
Jule Gorke, Lotte Schüßler (hannsjana)

Művészeti vezető:
Boross Martin (STEREO AKT)
Katharina Siemann, Marie Weich (hannsjana)

Produkciós asszisztens:
Kádár Eszter

Támogatók:
Change of Scene – International partnerships for the Performing Arts (Robert Bosch Stiftung)
Collegium Hungaricum Berlin