S
A

Ha egy történész a jövőből a 2010-es évek krízishangulata alapján próbálná megítélni, hogy milyen állapotban van az EU, valószínűleg nem jósolna nagy jövőt a szövetségi rendszernek. Tényleg kiüresedett maszlag az Európa-brand, vagy csak hullámvölgybe került az európai életérzés? Mi történt az európai ideával?

A STEREO AKT Eurohumanoid robotjai az EU 2.0 létrehozásán fáradoznak. Helyi polgárok részvételével egy fókuszcsoportos kutatásba fognak, hogy megértsék, mik az átlagos európai ember vágyai, rémálmai és bűnei.

Megfigyeléseik által talán mi is megérthetjük, hogy mi a teendő az EU-val: kozmetikai beavatkozás, ráncfelvarrás; vagy újraélesztés a következő lépés?

Az élőben komponált akusztikus és vizuális világ, valamint az állandóan változó összetételű fókuszcsoport által minden este új, friss, élő esemény születik, ahol a közönség sem pusztán megfigyelője, hanem aktív alakítója ennek a nem hétköznapi kutatásnak.

A Zimmertheater Tübingennel közösen, eredetileg Németországban létrehozott, civil lakosok közreműködésével megvalósuló részvételi színházi előadás magyar nyelvű fesztivál különkiadása a Bánkitó Fesztiválon debütált, majd 2019 őszén a Trafó Kortárs Művészetek Házában került sor a magyarországi bemutatóra.

Szereplők: Borsos Luca, Göndör László, Julia Jakubowska, Vass Imre
Grafikus-animátor: Ásmány Zoltán
Zene, hang design: Bartha Márk
Díszlet: Stephan Potengowski
Jelmez: Raissa Kankelfitz
Produkciós asszisztens: Sophie Eckhardt, Ilja Mirsky, Tési Dóra
Fény, technikai vezető: Jankó Mátyás
Dramaturg: Thury Gábor
Producer: Mayer Dániel
Rendező: Boross Martin

Támogatók: Allianz Kulturstiftung; Ministerium für Wissenschaft, Forschung und Kunst Baden-Württemberg; Institut für Theatrale Zukunftsforschung – Zimmertheater Tübingen; Nemzeti Kulturális Alap; Summa Artium

Produkciós partnerek: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Zimmertheater Tübingen