S
A

Egy csapat, színházból kiábrándult színész új hivatás után néz. Egy kiégést kezelő szanatóriumot nyitnak, ahol budapesti aktivistákat látnak vendégül.

❓ Úgy érzi, hogy szellemileg, érzelmileg, fizikailag kimerült a küzdelemben?
❓ Kiábrándult és elege van mindenből?
❓ Reménytelennek tűnik a változás?
➡️ Jöjjön el nyílt napunkra, hogy betekintést nyerjen a Remény Panzió mindennapjaiba!

A Panzió vendégei mind-mind egy igazságosabb, élhetőbb, jobb világért harcolnak, ki-ki a maga területén. De milyen áron? És kik ők? Korunk hősei, avagy provokátorai, netán unatkozó bolondjai?

A Remény Panzió egy dokumentarista előadás, amelynek fókuszában alulról jövő kezdeményezések képviselői állnak – a társadalom motorjai, akik gyakran a politika célkeresztjében találják magukat. Az ő motivációikkal, sikereikkel, kudarcaikkal foglalkozik a darab. Nem csupán személyes történeteik, de ők maguk is főszerepet kapnak az előadásban a társulat tagjai mellett.
Általuk próbálja a Panzió személyzete megérteni, hogy hol találni a reményt manapság, hogy egy napon maguk is újult erővel térhessenek vissza hétköznapi munkájukhoz: a színházhoz.

2022 őszén Tübingenben debütált az előadás eredeti formátuma, ahol a bemutatót követően további 8 alkalommal játsszuk azt a Zimmertheater Tübingen-ben, majd a 2022/2023-as színházi évad során megtartjuk az előadás magyar változatának előkészítését, próbafolyamatát, majd hazai bemutatóját is.

„A Hotel of Change emberi és tüzes előadás, amelyben megvan a forradalmi szív és bátorság, hogy kiálljon a radikális változásokért, hogy ne fogadjuk el a világot úgy, ahogy van.”
Tobias Hauser, Schwäbisches Tagblatt

„Hitelesség győzedelmeskedik, amelyet kíváncsiság és empátia jellemez. Ez oda vezet, hogy a szállodai vendégek [az aktivisták] valóban megnyílnak – a szálloda bárjában, a liftben, kertészkedés közben, a relaxációs gyakorlatok során vagy a beszélgető-csoportokban. (…) A színházcsinálókból áradó empátia viszi az estét. Világossá válik a művészet és az aktivizmus közötti kapcsolat”.
Christoph Ströhle, GEA

 

alkotó-előadók:
Göndör László, Martinkovics Máté, Messaoudi Emina, Szabó Veronika

valamint
hat budapesti aktivista:
Bari Jutka (társadalmi igazságosság),
Kajos Rebeka Dóra (női jogok),
Kovács Vera (lakhatás),
Lóczi Csenge (fenntarthatóság),
Márton Gábor Csaba (inklúzió, szemléletformálás, LMBTQ, fogyatékos emberek, szociális cirkusz),
Törley Katalin (oktatás)

látvány: Raissa Kankelfitz
zene, hang-design: Bartha Márk, Tara Khozein
fény- és videó-terv: Bredán Máté
technikai munkatárs: Kiefer Tibor

dramaturg gyakornok: Hidi Boglárka
produkciós vezető: Balogh Zsuzsanna
producer: Mayer Dániel

dramaturg: Bíró Bence
koncepció: Boross Martin és Thury Gábor
rendező: Boross Martin

Produkciós partnerek: ITZ – Zimmertheater Tübingen, Trafó – Kortárs Művészetek Háza, Budapesti Tavaszi Fesztivál

Támogatók: Ministerium für Kultus, Jugend und Sport Baden-Württemberg, Kulturális és Innovációs Minisztérium, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Kulturális Alap, Előadóművészeti Jogvédő Iroda