S
A

Római-part: Budapest idilli, ám konfliktusokkal terhelt sétánya. Milyen volt, milyen lehetett volna, ha nem válik érdekek és csatározások helyszínévé? A Római-partot 2022-es állapotában megőrző Remény PARK™ egyszerre nosztalgikus időutazás egy reményekkel teli helyre és korba, és a hardcore valóság. A performatív séta hossza kb. 80 perc, találkozó: Külker Evezős Klub Óbuda (1039 Budapest, Szent János utca 7.).

Szabadtéri múzeum és nosztalgikus időutazás egy reményekkel teli helyre és korszakba! Immerzív Élmény Parkunk munkatársai egy különleges ökoszisztéma felfedezésére invitálják vállalkozó kedvű vendégeinket. A Római-partot 2022-es állapotában megőrző skanzen a civil társadalom szemüvegén keresztül mutatja be, hogy milyen volt és milyen lehetett volna a sétány, amely nemcsak a pihenés, és szabadidős tevékenységek, hanem különböző érdekek és egy egész várost lázban tartó csatározások helyszíne is volt.

A Remény PARK™ egy performatív városi séta amelynek helyszíne Budapest egy emblematikus, idilli, ugyanakkor konfliktusokkal terhelt helyszíne, ahol a remény és a kilátástalanság áll hadilábon egymással. A séta egy ‘Hotel of Change’ elnevezésű, többlépcsős, nemzetközi művészeti projekt első állomásaként jön létre, melynek keretében a STEREO AKT és a Pro Progressione workshopot szervez művészek és civilek részvételével. A 10 napos, helyszínspecifikus workshop során a Római-part titkait kutatjuk aktivisták, szakértők és lokálpatrióták közreműködésével. A helyszín egy ellentmondásokkal teli partszakasz: egyik oldalon modern és ökologikus közösségi terek, aktív sportélet és progresszív zöld víziók; a másik oldalon rohadó ingatlanok, “félillegális” lakóparkok, átláthatatlan és környezetpusztító privatizációs folyamatok. Merre az előre? Kik határozzák meg az irányt? Mit tehetnek az állampolgárok?

A workshop végén nyilvános, performatív doku-séta műfajú munkabemutatót tartunk, ahol két napra megnyitja kapuit ez a képzeletbeli immerzív múzeum, a Remény PARK™.

Közreműködők:

Alkotó-előadók: Borsos Luca, Messaoudi Emina, Göndör László, Martinkovics Máté
Civilek, aktivisták: Kalló Éva, Divinyi Éva, László Klára, Havas Ágnes, Mihály Tibor
Dramaturg: Thury Gábor
Hang-design: Bartha Márk
Producer: Mayer Dániel
Producer: Petrányi Barna
Produkciós vezető: Balogh Zsuzsanna
Produkciós asszisztens: Tózsa Mikolt
Rendező: Boross Martin

Produkciós partner: Pro Progressione, Budapesti Tavaszi Fesztivál

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Kulturális Alap