Flashmob és buli a homofóbia ellenes világnap alkalmából
7 PERC UTÓPIA, ÉLŐ SZOBORCSOPORT
Két mosolygó ember halad el melletted kézen fogva, az utcán szembejön egy átlagos pár. Meglepődsz? Dehogy, tán még vissza is mosolyogsz rájuk. És ha két férfi, vagy két nő alkotja ezt a párt, ugyanilyen őszinte a mosolyod? Most kiderül.
Május 17-én, a homofóbia ellenes világnapon Budapest belvárosában több száz önkéntes civil részvételével flashmobot rendezünk „Kézfogó” címmel. Betekinthetünk abba, milyen lenne a világunk, ha magától értetődő, természetes dolog lenne, hogy azonos nemű párok nyilvános terekben is felvállalják szerelmüket. Ugyan a flashmob csak egy napra szól, de bízunk benne, hogy ettől kicsit könnyebbé válhat az év összes többi napja is az LMB közösség számára – mert minden embernek joga van szabadon szeretni.
A flashmobhoz legalább 300 ember részvétele szükséges! Az akcióba mindenkit várunk!
Találkozó, eligazítás: 18:30, Ankert (Paulay Ede u. 33.)
A flashmob a környékbeli utcákon zajlik, kb. 20 perc leforgása alatt.
A résztvevők adott jelre azonos nemű kézfogó párok láncolatát alkotják egy 1 km-es körben, ami által egy utópisztikus világ kimerevített állóképét hozzák létre. Eszközünk mindössze egy hétköznapi gesztus: a kézfogás póza. A végeredmény egy tömeges élő installáció, ami rögtönzött mini-felvonulássá válik.
Hozd el apádat, húgodat, fiadat, haverodat, párodat, bárkit, aki csak a pillanatra várt, hogy szolidaritást vállalhasson az LMB közösség önmagukat felvállalni vágyó tagjaival.
A flashmob után buli az Ankertben 20h-tól!
line-up:
20:30 Dj Vajdai Vili
22:00 Dj Leopardo (Lakatos Márk)
23:00 Dj L4
Ha te is részt vennél flashmob-unkban, jelentkezz a szemtolszembekampany@gmail.com címen.
Számítunk rád!
A részleteket emailben küldjük!
A flashmob a Szemtől szembe kampány részeként valósul meg, amelyet a STEREO Akt hirdet meg, az előbújás, illetve az LMBTQ jogok melletti kiállás ösztönzéseként.
főszervezők: Boross Martin, Kalocsai Kinga, Schnábel Zita, Szabó-Székely Ármin, Thury Gábor
sajtó, kommunikáció: Szeles András
grafika: Thury Lili
munkatársak: Rácz Anikó, Varga Brigitta
művészeti vezető: Boross Martin
Csatlakozó szervezetek:
Budapest Pride, Háttér Társaság, Humán Platform, Artemisszió Alapítvány, Kettős Mérce, Labrisz Leszbikus Egyesület, Liberális Fiatalok Egyesülete, A Város Mindenkié, Auróra, Társaság a Szabadságjogokért, Transvanilla Transznemű Egyesület, Tilos Rádió
A Szemtől szembe kampány a Norvég Civil Alap támogatásával valósulhat meg.