Egy vegyes, román-magyar alkalmi színházi társulat egy uniós pályázaton elnyert összegből készít előadást „Erdély csodáiról”. Budapestről hívnak egy rendezőnőt (Pál Emőke) a produkció megvalósítására. A kezdetben ígéretes munka azonban egyre több akadályba ütközik. A közös történelem és kulturális értékek elmesélése nehezebbnek bizonyul, mint az a csapat várta, ráadásul a nagypolitika is közbeszól: népszavazást írnak ki Székelyföld autonómiájáról, ami nemcsak az ország minden táján, hanem a társulaton belül is felborzolja a kedélyeket. Mindezt csak tetézi, hogy a budapesti rendezőt egyre jobban hatalmába keríti a titokzatos Drakula-láz…

A Wonders of Transylvania egy interdiszciplináris áldokumentarista előadás egy generációkon átívelő traumák és feszültségek által terhelt közösségről, az együttélés és megbékélés lehetőségeiről, valamint párhuzamos narratívákról.

A Wonders of Transylvania előadás román, magyar és angol nyelvű, angol, magyar és román felirattal, időtartama 105 perc, és 14 éven felülieknek ajánlott.

A produkció a Fágáș: multikulturális perspektívák – a kulturális vállalkozói szellem erősítése Kolozsváron, román-magyar interetnikus kontextusban projekt részeként jött létre. A projektet a RO-CULTURA program A kulturális vállalkozói szellem és közönségfejlesztés című felhívás részeként az EGT Alap 2014-2021 közötti időszakra szóló támogatási kerete finanszírozza.

Bemutató: 2024. február 16. és 17., Reactor – a place for creative experiments, Cluj-Napoca

Írta: Alexa Băcanu és Boross Martin

Rendezte: Boross Martin

Rendezőasszisztensek: Ștefana Olar, Turós Ágnes

Díszlet: Mihai Păcurar

Jelmez: Gábor Zsófi

Játsszák: Pál Emőke, Alexandra Caras, Tavi Voina, Gáspár-Barra Szilárd, Kolcza Rebeka, Oana Mardare

Videón közreműködik: Andrada Balea, Doru Mihai Taloș, Cătălin Filip, Alina Mișoc

Technikai vezető: Cătălin Filip

Sound design: Bartha Márk