Különleges, titkos társaság szervezkedik hetek óta Budapesten. Tagjait egyetlen mitikus személy, Pamlényi Pál köti össze. A rejtélyes csoport szerint leveleket eljuttatni a címzetthez több mint egy szakma. A tagok célja, hogy kézbesítsék az örökké úton lévő csomagot, amelynek titkát eddig még egyetlen generációnak sem sikerült megfejtenie. A titkos Pamlényi Társaságot olyan emberek alkotják, akik naponta közvetítenek sorsok között és befolyásolják azokat, akár akaratukon kívül is. Nem maguk keresték a missziót, hanem a misszió találta meg őket.

Ez a kiindulópontja a Pamlényi Pál Postás Panoptikum című interaktív színházi játéknak, amelyet a többségében színművészeti egyetemistákból álló Dinamó Művház társulata talált ki és valósított meg. A produkcióban nem színészek és nézők, hanem játszók vannak. A résztvevők úgy juthatnak egyre közelebb a titok nyitjához, ha aktívan bekapcsolódnak az eseményekbe, útjuk során tapasztalnak, és valóban megélik az élményeiket. Az eredmény színház, amelyben a nézőnek is „dolgoznia2 kell, ám a közös játék egy mélyebb befogadói szinthez vezet.

Boross Martin

Boross Martin, Cserne Klára, Schnábel Zita, Thury Gábor, Zsigó Anna

Bárány Márton, Bognár Péter, Boross Gábor, Nyárai Gerzson, Huzella Júlia, Kliment János, Rácz Dóra, Szabó-Székely Ármin, Szakál Andrea, Szőke Szabolcs, Vadas Zsófia Tamara, Vörös Csaba

Grafika: Thury Lili

Tesfay Áron

Erdődi Katalin, Zsigó Anna

Támogató:
Nemzeti Kulturális Alap
Mozgóház Alapítvány