S
A

A Promenád busz ismét hosszú útra indul. Ezúttal Új-Mexikóban hozzuk létre a színházi buszos utazás immáron harmadik verzióját.

“Kihallgattam, hogy mit gondol magában. Így hangzott: Egy nap elnyelt egy busz….aztán az egész város átváltozott… és vele együtt én is.”

Valóság-díszletben játszódó történetek, az utasok utcán lévő szereplőket követik állomásról-állomásra, ahol azok életének fontos pillanataiba leshetnek be, és varázslatos módon a gondolataikat is hallják.

A Promenádban a nézők egy városi busz utazóközönségévé válnak, és egy nem-mindennapi utat járnak be a Albuquerque utcáin. Meglepő jelenetek bontakoznak ki a járdákon és tereken, egészen új megvilágításba helyezve a mindennapi élet eseményeit, amint a különlegesen hétköznapi karakterek között lírai történetek szövődnek. A zenéből, szövegekből, interjú részletekből, városi zörejekből élőben kevert hangvilág fülhallgatókon át érkezik a nézők. Csatlakozz hozzánk egy albuquerque-i anti-városnézésre, ahol az utca valósága keveredik a fikció költőiségével, és a hétköznapi világ megfigyelése különleges kiváltsággá válik.

A Promenád egy eredeti koncepción alapul, amely a budapesti STEREO AKT alkotása. Az előadást először Budapesten mutattuk be, majd Budapesti, veszprémi és hollandiai körútja után 2017-ben elkészült egy új változat, új stábbal és forgatókönyvvel Baltimore-ban (USA) járt, a Single Carrot Theatre színházzal való együttműködésnek köszönhetően.

A Promenád minden városban újragondolásra kerül, így városonként új előadás születik, így hosszas tervezés, több látogatás és egy különleges próbafolyamat után megszületett a Promenád: Albuquerque.
Boross Martin, Julia Jakubowska és Bartha Márk egy hónapot dolgozik az Albuquerque-i Q-Staff Theatre társulatával. A Breaking Bad c. sorozatból ismert utcákon halad majd a busz, fedélzetén a “sorsturistákkal”, akik az ablakon keresztül figyelik a valóság díszletben játszódó történeteket. Állomásról-állomásra követjük az amerikai társulat színészeit, akik környezetükbe vegyülve hoznak létre olykor meghökkentő, olykor szellemes vagy kínos, de mindenesetben a valóságot megbolygató, poétikus jeleneteket, amiknek a hétköznapokban csak ritkán lehetünk szemtanúi. Ennek a busznak az utasai azonban mindig jókor vannak jó helyen…

Rendező: Boross Martin

Alkotótárs: Julia Jakubowska

Hang-designer: Bartha Márk

Produkciós vezető : Richard Van Schouwen

Produkciós asszisztens: Sandy Timmerman

Vezető produkciós asszisztens: Lynx Lightning

Produkciós asszisztens: Mindy Grossberg

Hangkezelő: Marty Adam Smith

Buszvezető: Joseph Sanchez

Előadók/Alkotók:
Barbara Geary, Mariel Leon Lazcano, Antonio Granillo, Ricardo Guillermo, Echo Fenner, Richard Van Schouwen, Jackie Coronado, Tara Khozein

Kar:
Zoe Callan, Scout Callan, Mindy Grossberg, Estevan Iraids, Loren Kahn, Rachel Goldman, Isabelle Kessler, Rick Lucero

Narrátor: Tom Schuch

Kísérő autók vezetői:
Lynx Lightning, Don McIver, Rick Lucero, Echo Fenner