fbpx
S
A

A STEREO Akt művészeti vezetője, Boross Martin a baltimore-i Single Carrot Theater művészeivel dolgozott azon, hogy létrehozza a Budapest mellett már 3 európai városban Promenád címmel bemutatott előadás amerikai verzióját, amire június 2. és 25. között került sor.

A nézők egy városi busz fedélzetén ülnek, a fejhallgatókból egy, az adott útvonalra szerkesztett hangmontázs szól. Az ablakon kinézve figyelniük, keresniük kell az utcán zajló jeleneteket. Színészeket követnek állomásról állomásra, láthatják, ahogy útjaik minduntalan keresztezik egymást.
Picit olyan ez, mintha a nézők egy egész városra kiterjesztett „Truman show-ba” csöppentek volna. Annak ellenére, hogy érzik a különbséget a valóság és a megrendezett jelenetek között, a Promenád mégis a kreativitásukra, játékosságukra épít. Ahogy elsodorja a nézőt a fantáziája, minden pad, macskakő, kandeláber, járókelő, kutya és autó a történet részesévé válik. Ha elszabadul a képzelőerőnk, már nincs határ a valóság és a megrendezett játék között.

A STEREO AKT három tagja: Boross Martin rendező, Julia Jakubowska színésznő, valamint Bartha Márk zeneszerző a Single Carrot Theater-rel együttműködésben ezúttal Baltimore lakosaiból csinált turistát a saját városukban. A szélsőségesen szegregált, erős társadalmi határvonalakkal barázdált városban, sokaknak fogalma sincs, hogy milyen az élet pár háztömbbel arrébb. Ez az egyik legnagyobb amerikai város, ahol többségben van a fekete lakosság (64%). Nagyon nagy a munkanélküliség, jelentős probléma a drog, a bandaháborúk, a rendőri erőszak, de elsősorban a szegregáció.

Ensemble Creators and Actors:
Zipporah Brown, Christopher Dews, E’Tona Ford, Brian Gilbert, Dominic Gladden, Laura Malkus, Courtney Proctor, Michael Salconi, Matthew Shea, Meghan Stanton, and Rohaizad Suaidi

Production Team:
Director Martin Boross,
Ensemble Coach Julia Jakubowska,
Single Carrot Artistic Director/Dramaturg Genevieve de Mahy,
Costume/Properties Designer Anna Platis,
Sound Designer Márk Bartha,
Sound Engineer Jared Paolini,
Sound Operator Heiko Spieker,
Production/Stage Manager Kate Lynch,
Assistant Stage Manager/Crew Driver Abby Cady,
Technical Assistant Hayden Muller,
and Crew Drivers Grace Felder and Alisa Glenn.