A STEREO AKT megalakulásának 10. évfordulóját egy összművészeti fesztivállal ünnepeljük.

A jubileum alkalmából úgy döntöttünk, hogy új fejezetet nyitunk, amelynek középpontjába az együttműködést, a szolidaritást és a megosztás erejét helyezzük állandó értékeink – a kortárs (színház)művészet, a részvételiség és a közösségi szemlélet – mellett.

A fesztiválon a STEREO AKT előadásai és művészeti projektjei mellett a nyitás jegyében vendégül látunk 10 külsős programot is. Olyan társulatok / alkotók / civil szervezetek / közösség-szervező kezdeményezések kapnak lehetőséget a fesztiválon való részvételre, akik közösségi ügyekre kortárs művészeti eszközökkel reflektálnak.

Február 21. és március 7. között pályázatot hirdetünk művészeti projektek megvalósítására, amelyek a május 1-17. között megrendezésre kerülő STEREO10 Fesztivál programját képezik majd.
A pályázati kiírás műfajokon átívelő. Lehet pályázni új vagy régi ötlettel; kicsivel és naggyal; már megvalósult munkák adaptációjával, vagy egy új, kísérleti projekttel is. A keretek alább olvashatók.
Az események formai megvalósítása széles skálán mozoghat. Csak néhány példa arra, hogy milyen típusú programokat várunk:

– performansz / előadás
– városi séta vagy helyszínspecifikus események
– workshop / beszélgetés
– kiállítás / installáció
– vitaszínház
– lecture performance
– filmklub
– koncert
– gyerek program
– vásár, főzés, piknik
stb.

További részletek a pályázatról és jelentkezés itt!
A pályázat eredményét a STEREO Művház megnyitóján hirdetjük ki március 10-én.